Stefan Roelants schuldig aan moord op vriendin

De Antwerpse assisenjury heeft Stefan Roelants (38) uit Herentals schuldig verklaard aan de moord op zijn vriendin Cindy Volders (37). Hij had haar op 8 mei 2011 met 25 messteken om het leven gebracht in haar woning aan de Kleerroos in Herentals. Het toen zesjarige dochtertje van het slachtoffer was in de woning aanwezig en had hem als dader aangewezen.

De jury vond de intentie tot doden bewezen gelet op het gebruikte wapen - een mes met een lemmet van 11,5 centimeter - en de plaats waar hij de steken had toegebracht. Hij had vitale organen zoals het hart en de longen doorboord en had haar de keel doorgesneden om er zeker van te zijn dat ze dood was.

De voorbedachtheid bleek volgens de jury uit het briefje dat hij schreef nog voor hij de feiten gepleegd had en waarin hij zijn verdediging al uiteen zette. Hij had van thuis ook een mes meegenomen en had zich al voorgenomen om haar te doden als ze zou bevestigen dat de relatie gedaan was. Hij had ook geweigerd om de hulpdiensten te bellen toen ze daarom vroeg.

De beschuldigde had de feiten niet betwist. Straks zal het openbaar ministerie een gepaste straf vorderen. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud