Stembrief in Brussel-Halle-Vilvoorde telt 21 lijsten

De kiezer heeft op 13 juni de keuze tussen niet minder dan 21 lijsten in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Zo blijkt uit de definitieve kandidatenlijsten. Van de kleinere partijen heeft LSP het nummer 15 gekregen, CAP 17 en de PVDA+ 19. De partijen die slechts in één Vlaamse kieskring opkomen, doen dat onder het nummer 25.

Van de kleinere partijen komt enkel PVDA+ in alle Vlaamse kieskringen voor Kamer en Senaat op. CAP (Comité voor een andere politiek) dingt enkel in de Senaat naar de gunst van de kiezer, terwijl LSP (Linkse Socialistische Partij) geen lijst indiende in Limburg en BHV.

In elke provincie, op Antwerpen na, komt er telkens ook nog een lokale lijst op onder het nummer 25: Probruxel in BHV, Respect in Oost-Vlaanderen, Vrijheid in Leuven en VITAL in West-Vlaanderen.

De stembrief voor de Senaat in de Nederlandstalige kieskring telt 10 lijsten van de 7 partijen die nu reeds verkozenen hebben en de drie kleine linkse lijsten. Dat zijn er evenveel als voor de Kamer in Leuven, Oost- en West-Vlaanderen. In Antwerpen komen 9 lijsten op en in Limburg 8.

Aan Franstalige kant komen er voor de Senaat 11 lijsten op met onder meer de PP (Parti Populaire) met Rudy Aernoudt als lijsttrekker en MSplus van Anne-Marie Lizin. In Luik telt de stembrief voor de Kamer 15 lijsten, in Namen en Waals-Brabant 13 en in Luxemburg 12. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud