Steniging Iraanse vrouw: Peeters uit bezorgdheid bij ambassadeur in Brussel

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft dinsdagavond vanuit Parijs, waar hij verblijft voor gesprekken met de UNESCO en de OESO, opnieuw een brief verzonden naar de ambassade van Iran in Brussel in verband met de steniging van de Iraanse Sakineh Mohammadi-Ashtiani. Hij roept op van de sanctie af te zien. Er gaan geruchten in de internationale media dat de steniging woensdag zou plaatsvinden.

Ann Brusseel en Marino Keulen, Vlaams parlementsleden voor Open Vld, riepen via een persbericht de verschillende overheden op om alsnog alles uit de kast te halen om de steniging te verhinderen.

Peeters zond op 20 augustus al een brief aan de Iraanse ambassadeur om zijn bezorgdheid uit te drukken over het feit dat in Iran nog steeds de doodstraf via steniging bestaat. Het Vlaams parlement keurde daarover op 8 juli een resolutie goed.

De 43-jarige Sakineh Mohammadi-Ashtiani, moeder van een gezin, werd in 2006 tot de doodstraf door steniging veroordeeld wegens overspel en medeplichtigheid aan de moord van haar echtgenoot. Het vonnis veroorzaakte wereldwijd een golf van protest, waarna Iran liet weten de sanctie op te schorten. Geruchten doen nu de ronde dat de executie toch binnenkort zou plaatsvinden.

Open Vld is tevreden over de actie van de minister-president. Marino Keulen: "Ik ben blij dat er over de grenzen van meerderheid en oppositie heen gehandeld wordt tegen deze barbaarse praktijken."

(PIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud