Stijn Bex ruilt sp.a voor Groen!

Stijn Bex verlaat de sp.a, de partij waar hij nog maar een jaar geleden onderdak vond nadat de SLP van Geert Lambert was leeggelopen, en stapt over naar Groen!. Dat staat dinsdag te lezen in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bex was een Spiritist van het eerste uur toen de Volksunie implodeerde. Maar ook Spirit kende een woelige geschiedenis, tot het via vele tussenstappen uitdoofde als SLP. Bex volgde Bert Anciaux naar sp.a. Maar die laatste halte kon hem niet blijven begeesteren. Vandaag gaat hij naar Groen!.

"Ik ga niet natrappen. Maar zowel het gebrek aan interne openheid als het feit dat sp.a zich meer en meer op de zuil en de vakbond terugplooit, maken dat het niet de partij is waar ik mij als progressieve vrijdenker thuis voel", aldus Bex. "Het is geleidelijk gegaan, maar ik ben mijn enthousiasme om aan politiek te doen kwijtgespeeld. Ik hoop het nu terug te vinden", luidt het.

Bex is niet bang om als overloper te worden aangezien. "Het is een risico. Ik kan alleen maar zeggen dat ik verkeerd geland ben en dat ik die fout nu rechtzet. Wie mij scheef bekijkt, doet maar."

(DRM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud