Stille manifestatie tegen holebi-geweld in Aalst

Na het recente geval van agressie tegen homoseksuelen in Aalst, roept "Liever Spruitjes", een holebi-jongerengroep uit de regio Dender, op tot een stille manifestatie. Die vindt maandagavond plaats, tijdens de parkconcerten in Aalst. Om 19.30 uur wordt er verzameld aan de hoofdingang van het stadspark.

"Op deze manier willen wij zowel holebi's als hetero's oproepen om een sterk signaal te geven dat discriminatie van alle aard niet aanvaardbaar is in onze samenleving", aldus Laurens Temmerman van Liever Spruitjes. "Via een Facebookevent "Voor een veilige en tolerante stad" bereikten we al meer dan 2.000 mensen. We verwachten dan ook een talrijke opkomst."

De organisatie roept iedereen op om zwarte of donkere kledij te dragen als teken van protest tegen elke vorm van discriminatie en zinloos geweld. "Als lichtpunt zullen er regenboogvlaggen zichtbaar zijn, het internationale symbool van hoop, gelijkheid en diversiteit."

"Liever Spruitjes" is lid van Wel Jong Niet Hetero, de Vlaamse koepel van holebi-jongerengroepen en van Cavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen. Meer informatie op www.lieverspruitjes.be.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud