StRaten-generaal vindt beslissing over Oosterweelverbinding "grof"

Het Antwerpse bewonerscomité stRaten-generaal is niet te spreken over de beslissing van de Vlaamse regering in het Oosterweel-dossier. "De beslissing van de regering is gewoon grof. Na vier jaar blijkt volgens een studiebureau dat ons alternatief met kop en schouders boven de anderen uitsteekt. Nu gaan ze toch gewoon door met hun BAM-tracé", verklaarde Manu Claeys van stRaten-generaal aan de VRT-nieuwsdienst.

StRaten-generaal, dat ook een alternatief voorstel had ingediend met onder meer een lange tunnel in het noorden van de haven, kan de beslissing van de Vlaamse regering niet smaken. Dat de Antwerpse burgemeester positief staat tegenover de beslissing, begrijpt de actiegroep ook niet. "Ik vrees dat de stad blij is met een dode mus, want bij elke bouwaanvraag kan een gemeente advies indienen. Dat is hier dus niet anders", zegt Claeys.

Claeys hekelt de manier waarop de Vlaamse regering heeft beslist en vreest dat haar tracé geen kans meer maakt. "In het najaar komt er vanuit de Vlaamse regering een grote pr-campagne die miljoenen euro's zal kosten, om de Antwerpenaren te overtuigen van de eventuele voordelen van het project. Wij en de stad kunnen daar niets tegenover stellen", aldus Claeys.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud