Substantiële rol voor deelstaten in dialoog (premier)

Premier Yves Leterme zegt de vaststellingen van de bemiddelaars te onderschrijven dat de onderhandelingen voor een staatshervorming in een ruimer kader moeten plaatsvinden, "met een substantiële rol voor de onderhandelaars van de deelstaten". Dat zegt de eerste minister in een reactie op de verlenging van het mandaat van de drie bemiddelaars.

Leterme was donderdagmorgen tijdens de audiëntie van de bemiddelaars aanwezig op het koninklijk paleis. Hij heeft naar eigen zeggen tijdens die audiëntie kennis genomen van het tussentijds verslag van François-Xavier de Donnea, Raymond Langendries, en Karl-Heinz Lambertz.

De premier zegt de vaststelling te onderschrijven dat de onderhandelingen over een grondige staatshervorming, "die ons land een nieuw institutioneel evenwicht moeten geven", in een ruimer kader moeten plaatsvinden, "met een substantiële rol voor de onderhandelaars van de deelstaten". Die vaststelling loopt volgens Leterme gelijk met de voorstellen die hij op 14 juli over een dialoog van gemeenschap tot gemeenschap heeft gedaan. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud