Advertentie

Symbolische hongerstaking in Brusselse Begijnhofkerk

Aan de Brusselse Begijnhofkerk is zaterdag een symbolische hongerstaking ingezet door een groep van Belgische en Europese burgers. Ze willen opnieuw aandacht vragen voor het lot van de mensen zonder papieren in België. Dat werd ter plaatse vernomen.

De "echte" hongerstaking in de Begijnhofkerk werd vrijdagavond stopgezet. Dat is voor de organisatoren evenwel geen reden om de actie op te schorten. "In de hoofdstad alleen al houden momenteel op een tiental plekken samen ongeveer duizend sans-papiers een bezetting in hun strijd voor papieren. Dat is één op duizend Brusselaars", luidt het.

Ze roepen medeburgers op gedurende 12 uur niet te eten, in hun omgeving hun persoonlijke betrokkenheid bij de hongerstakingen te tonen en tegelijk hun zorg te uiten over het uitblijven van de in het regeerakkoord beloofde rondzendbrief met duidelijke criteria voor asielzoekers.

Een aantal bekende mensen uit de culturele wereld, onder wie Marijke Pinoy, TG Stan, Willy Thomas, Pieter de Buysser en Gregg Timmermans, getuigden zaterdag over hun beweegredenen om de actie te steunen en die dag niet te eten. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud