Syrië - Belgen gedood in al-Qusayr

In de strijd om de Syrische stad al-Qusayr zijn enkele Belgen om het leven gebracht. Er werden daarnaast ook Belgen gearresteerd. Dat meldt de VRT donderdag, op basis van een bericht van de Syrische staatstelevisie. Bevestiging van Buitenlandse Zaken is er evenwel niet.

Hoeveel Belgen er exact zouden gedood of opgepakt zijn, is niet duidelijk. Maar volgens de door de regering gecontroleerde staatstelevisie streden ze mee aan de zijde van de rebellengroep Al Nusra, dat gelinkt wordt aan al-Qaida.

Het nieuws wordt donderdagavond niet bevestigd door de FOD Buitenlandse Zaken. "Wij hebben geen enkele aanwijzing daarvoor", zegt woordvoerder Michel Malherbe aan Belga.

Al-Qusayr werd meer dan een jaar lang gecontroleerd door de rebellen, maar woensdag heroverde het leger de controle over de stad, na een belegering die wekenlang had aangehouden. Al-Qusayr, een kleine stad die dicht bij de grens met Libanon ligt, is zowel voor het regime van president Bashar al-Assad als voor de rebellen van strategisch belang.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud