"Tap" maakt zwakke weggebruiker hoorbaar in verkeer

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V), het Landbouwkrediet en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) hebben donderdag de "tap" gelanceerd die de zwakke weggebruiker beter hoorbaar maakt in het verkeer. De tap is een hippe armband die een geluid van 93 decibel produceert als je erop tikt.

De hoorbaarheid in het verkeer van wielertoeristen, skeelers en joggers laat vaak te wensen over, vindt staatssecretaris Schouppe. "Ons land telt meer dan 600.000 recreatieve fietsers, maar we stellen vast dat de fietsbel vaak mankeert, terwijl die toch verplicht is volgens de wegcode." Om deze weggebruikers beter te beschermen, groeide het idee van de fietstap, die handig, veilig en hoffelijk is.

Het gezicht van de fietstapcampagne wordt Sven Nys, zesvoudig Belgisch kampioen veldrijden. Het BIVV schiet de campagne onder de noemer "Laat je horen met de fietstap" eind mei op gang met wegaffiches en een mailactie. Daarnaast worden er vanaf 28 mei 100.000 fietstaps verdeeld via de 260 agentschappen van het Landbouwkrediet. En op 5 juni krijgen alle lezers van het Nieuwsblad een gratis tap bij hun krant. Tegelijk krijgen 600 Belgische wielerclubs de affiche op klein formaat toegestuurd. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud