Taxi's binnenkort welkom op sommige Antwerpse tram- en busbeddingen

Taxichauffeurs zullen op korte termijn gebruik mogen maken van een aantal bijzondere overrijdbare beddingen van het tram- en busverkeer in Antwerpen. Er wordt een werkgroep opgericht die moet bekijken op welke plaatsen dat wenselijk is. Dat bevestigde de Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling, Ludo Van Campenhout, vrijdag op de viering van 75 jaar Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU) in het stadhuis. Diezelfde APTU beloofde vrijdag ook om haar leden dit najaar via een stickercampagne op te roepen, het taxiverkeer in de stad veilig en hoffelijk te houden.

Van Campenhout kreeg naar eigen zeggen van Lode De Kesel, directeur van De Lijn Antwerpen, de garantie dat er snel werk zal worden gemaakt van de werkgroep. Een algemene toelating van taxi's tot de beddingen zou echter wettelijk bijzonder moeilijk liggen.

De schepen erkende vrijdag de bezorgdheid van de taxibedrijven over de blijvende aangroei van het autoverkeer in Antwerpen. Zo krijgen taxichauffeurs het steeds moeilijker om klanten tijdig op hun bestemming te krijgen. De APTU is dan ook al jaren vragende partij om gebruik te mogen maken van de tram- en busbeddingen. "Maar dat hoeft geen algemene regel te worden, wij beseffen dat sommige beddingen zoals op de Leien nu al bijna even druk zijn als de rijbaan ernaast", gaf APTU-voorzitter Paul Van Avermaet nog mee.

Naast de toelating tot sommige tram- en busbeddingen, vraagt de APTU het stadsbestuur ook om meer oog te hebben voor het gebrek aan goede en veilige standplaatsen voor taxi's. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud