Te winnen jackpot Euro Millions nadert recordhoogte

Het uitzonderlijke hoge bedrag dat in de jackpot van Euro Millions zit, zou komende vrijdag kunnen uitdraaien op een recordwinst als er één winnaar is in rang één (vijf juiste cijfers en twee goede sterren). De Nationale Loterij schat de jackpot rond de 114 miljoen euro, maar dat bedrag zou een pak hoger kunnen zijn als de spelers deze week op de afspraak zijn.

Het huidige record voor één winnaar dateert van juli 2005 toen de Ierse Dolores McNamara met bijna 115,5 miljoen euro ging lopen. Een Belg uit Tienen die in februari 2007 100 miljoen euro won, staat tweede.

Vincent Hotyat, directeur strategie en ontwikkeling bij de Nationale Loterij, verwacht dat er veel zal ingezet worden. "Dat is altijd het geval als de psychologische grens van de 100 miljoen overschreden wordt", zegt hij. Hotyat verwijst ook naar het aantal speelpotten waarbij vrienden of collega's gezamenlijk inzetten dat zal stijgen.

Tien Europese loterijen (België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zwitserland met twee loterijen, Portugal, Ierland en Oostenrijk) nemen deel aan Euro Millions. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud