Tegenstanders gebruiken "strategie van de angst" tegen de N-VA

De N-VA zal vanaf nu steeds vaker af te rekenen krijgen met tegenstanders die de "strategie van de angst" zullen hanteren. Dat schrijft N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke op zijn blog.

Bracke verwijst naar het interview van Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) in De Tijd. Daarin bestempelde Van Rompuy N-VA-voorzitter Bart De Wever als "een bedreiging voor onze welvaart". Ook premier Di Rupo waarschuwde volgens Bracke al voor "chaos en anarchie". Bracke spreekt van de "strategie van de angst. "Of die strategie werkt, valt niet te zeggen. Maar ze is wel kennelijk de 'ultime recours'", aldus Bracke.

"De strategie van de angst over het einde van België of het einde van de euro lijkt - allicht bij gebrek aan een 'eigen verhaal' - de enige manier om het opkomende nationalisme te bezweren", aldus Bracke.

Het N-VA-Kamerlid schaart zich ook achter de 11 juli-boodschap van zijn voorzitter. "Hij uitte de ongerustheid van een gemeenschap die haar welvaart te danken heeft aan haar performante onderwijs, aan haar internationale competitiviteit, aan haar ondernemerschap; en die dat alles bedreigd ziet door als maar hogere lasten, door nivelleringsdrang en transfers ad infinitum", luidt het. "Wie daar alleen een duur BHV-compromis tegenover kan zetten, moet die mensen inderdaad zo snel mogelijk bang maken", besluit Bracke. (KRISTOF VAN ACCOM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud