Telenet wil komende vier jaar 10 miljoen euro in Vlaams Mediafonds investeren

Op vier jaar wil Telenet 10 miljoen euro investeren in het Vlaamse Mediafonds. Voorts investeert het telecombedrijf uit Mechelen de komende vier jaar 20 miljoen euro in Vlaamse audiovisuele producties. Dat heeft Telenet aangekondigd na een rondetafelgesprek over het Vlaamse medialandschap.

Begin oktober kondigde Telenet de lancering van "STAP" aan. Het bedrijf wil met dit initiatief de komende vier jaar 30 miljoen euro investeren in Vlaamse audiovisuele producties. Na overleg met de Vlaamse onafhankelijke televisie- en filmproducenten (VOTP) en de Vereniging van Vlaamse Filmproducenten (VFPB) liet Telenet maandag weten hoe de toekenning van dat bedrag gebeurt.

Telenet wil de komende vier jaar 10 miljoen euro uit STAP investeren in het Mediafonds van de Vlaamse regering. Jaarlijks zou 2 miljoen euro hiervan geïnjecteerd worden in het bestaande Mediafonds om de productie van tv-fictie, tv-documentaire en tv-animatie mogelijk te maken. De verdeling van dit extra budget zou onafhankelijk door het Mediafonds en volgens de al bestaande modaliteiten gebeuren.

Daarnaast zou er jaarlijks 500.000 euro per jaar via het Mediafonds beschikbaar gemaakt worden "voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe creatieve tv-formats", onder de vorm van een impulspremie voor onafhankelijke productiehuizen die een nieuw Vlaams televisieformat ontwikkelen en op antenne brengen.

Tot slot investeert Telenet gedurende vier jaar 5 miljoen euro per jaar in Vlaamse televisie en filmproducties, waarbij minstens 75 procent van de investeringen naar producties van Vlaamse onafhankelijke productiehuizen gaat. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud