Advertentie

Tentoonstelling in Noordstation om nee te zeggen tegen vrouwenbesnijdenis

Sinds vandaag is in het Brusselse Noordstation de fototentoonstelling "Vrouwenbesnijdenis: mijn manier om NEE te zeggen" te bezichtigen. De expositie bevat 32 portretten van mannen en vrouwen die nee durfden zeggen tegen vrouwenbesnijdenis. De rondreizende tentoonstelling moet het grote publiek in Europa en Afrika sensibiliseren voor de problematiek.

"Vrouwenbesnijdenis: mijn manier om NEE te zeggen" is een samenwerking tussen GAMS België, dat strijdt tegen vrouwelijke genitale verminking, en humanitaire fotografiepromotor Boîte à images. De organisaties bezochten mannen en vrouwen die strijden tegen vrouwenbesnijdenis in Afrika en Europa. Hun foto en getuigenissen staan op 32 panelen.

Zo is Nadima Ahmed Ali haar vaderland Djibouti ontvlucht om haar dochtertje te redden van een besnijdenis. Ook haar portret is te vinden in het Noordstation. "Drie dagen na de geboorte van mij dochter wou mijn schoonmoeder haar laten besnijden", vertelt Nadima. "Ik heb neen gezegd, maar enkel mijn echtgenoot stond aan mijn kant. Hij werd vastgebonden en geslagen." Nadima is moeten vluchten.

"In 2013 is neen zeggen tegen besnijdenis nog steeds een moedige daad", zegt Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen). "Besnijders die tot inzicht komen, moeders die neen zeggen tegen hun schoonfamilie en artsen die weigeren medeplichtig te zijn nemen een risico door zich te verzetten tegen genitale verminking."

De tentoonstelling in het Noordstation loopt nog tot 20 februari. Meer info op www.mafacondedirenon.be. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud