"Tentsletje" woord van het jaar in Vlaanderen

"Tentsletje" is in Vlaanderen tot woord van het jaar gekozen, zo heeft Van Dale dinsdagochtend op zijn website bekendgemaakt.

Van 16 november tot en met 10 december kon gestemd worden op de tien genomineerde woorden voor het Woord van het Jaar 2010. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën. Circa 20.000 mensen brachten hun stem uit.

"Tentsletje", een meisje dat bijvoorbeeld op een festivalweide met verschillende mannen seksuele betrekkingen in haar tentje heeft, haalde met 25 procent van de stemmen de hoogste score in Vlaanderen. Op de tweede plaats staat "pedopriester" (pedofiele priester, m.n. priester die zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele betrekkingen met kinderen) met 18 procent van de stemmen, gevolgd door "ontdopen" (zich laten ontdopen: zich uit het doopregister laten schrappen) dat 15 procent van de stemmen kreeg.

In Nederland is "gedoogregering" het woord van het jaar 2010. De term won met 21 procent van de circa 20.000 stemmen nipt van "daggeren" (19 procent) en "bestuurs-obesitas" (15 procent). (PLS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud