Theater Aan Zee succesvol afgesloten

Zaterdagavond sloot Theater aan Zee, het tiendaags festival rond muziek en theater, haar twaalfde editie af met de uitreiking van de prijzen voor jonge theater- en muziekmakers. Theaterlaureaten werden Jeroen Vander Ven met zijn eigen creatie Leuchter en de productie Stockholm van het collectief Zie! duif. Muzieklaureaat werd Nele Van den Broeck.

De drie winnaars krijgen elk 7.500 euro, die ze zullen besteden aan een productie die volgend jaar op Theater aan Zee zal te zien zijn.

De organisatoren blikken tevreden terug. Ze programmeerden 304 voorstellingen, waarvan 80 gratis. Er werden voor de betalende voorstellingen 20.822 tickets verkocht; 20 procent meer dan vorig jaar.

"Het was een zeer goed festival, inhoudelijk en artistiek van hoog niveau. We stellen vast dat er een groot maatschappelijk draagvlak voor is", aldus zakelijk leider Stefan Tanghe. Er waren dit jaar minder straattheateracts op Theater aan Zee; slechts één theatervoorstelling werd afgelast.

Eén van de blikvangers van het festival was het project Red Sound District, waarbij artiesten op vraag van curator Gabriel Rios speelden in bordelen voor het goede doel. Het project bracht 4.162 euro op voor SOS Kinderdorpen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud