Tien vernieuwende stadsprojecten krijgen 220.000 euro

Tien projecten uit Vlaamse centrumsteden die het stadsleven een aangename boost moeten geven, krijgen een subsidie van alles samen 220.000 euro. Dat meldt Vlaams minister van Steden Freya Van den Bossche (sp.a) donderdag. "Goede stadsprojecten groeien vaak van onderuit en het is deze dynamiek die ik wil stimuleren door hen een financieel zetje in de rug te geven", preciseert de minister.

Begin maart lanceerde Van den Bossche een oproep richting alle vzw's in de centrumsteden om originele en vernieuwende projecten in te dienen. Ook de twee voorgaande jaren vond een gelijkaardig initiatief plaats. Om voor subsidies in aanmerking te komen, moest een projecten zich richting op het thema kindvriendelijke stad, klimaat/energie en/of netheid/properheid.

Uit twaalf centrumsteden liepen 34 projecten binnen. De beoordeling van de projecten gebeurde op basis van zes criteria. Uiteindelijk kunnen tien ervan op een subsidie rekenen, met een maximale subsidie van 28.730 euro. Het gaat om drie projecten in Gent, drie in Brussel, één in Leuven, één in Roeselare, één in Kortrijk en één gemeenschappelijk in Leuven en Antwerpen.

(LOD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud