Tijd om over te schakelen op zomerbanden

Het is voor autobestuurders die momenteel nog winterbanden op hun wagen hebben, stilaan tijd om over te schakelen op zomerbanden. Dat meldt bandenfabrikant Bridgestone en wordt bevestigd door de automobielorganisaties.

Vanaf het moment dat de temperaturen niet meer onder de 6 à 7 graden Celsius duiken, hebben winterbanden geen positief effect meer. "VAB adviseert autobestuurders dan ook om momenteel hun winterbanden te vervangen", zegt VAB-woordvoerder Maarten Matienko. "Te meer omdat zomerbanden een brandstofbesparing van 5 tot 8 procent opleveren en voor een lagere CO2-uitstoot zorgen door hun lagere rolweerstand."

Bridgestone geeft autobestuurders die hun banden niet bij een specialist laten wisselen, nog de tip mee om elke band te merken, om bij een volgende wissel makkelijk te weten waar elke band precies moet komen.

Mobiliteitsorganisatie Touring geeft als regel aan dat winterbanden interessant zijn van oktober tot april. "Zo wordt er telkens zes maanden met een type band gereden en slijten ze ook aan eenzelfde tempo", luidt het. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud