Toerisme Vlaanderen beboette slechts drie reisbureaus

Het afgelopen voorjaar heeft Toerisme Vlaanderen aan drie reisbureaus een boete opgelegd. Dinsdag berichtte vtm in "Het Nieuws" dat er sprake was van "twintig reisbureaus en reisorganisatoren" die een boete kregen, maar dat klopt niet, zegt Toerisme Vlaanderen woensdag.

Toerisme Vlaanderen behandelde het afgelopen voorjaar 27 dossiers die mogelijk op een boete kunnen aflopen. Eenentwintig daarvan gingen over logiesaanbieders als hotels en campings, zes over reisbureaus. Drie van de dossiers over reisbureaus resulteerden in een boete tussen 2.000 en 9.000 euro.

De reden voor de boete is ook niet dat klanten "niet goed geïnformeerd of weinig geholpen zijn in het buitenland", zoals dinsdag werd gemeld. Niet Toerisme Vlaanderen, maar de Geschillencommissie Reizen is daar voor bevoegd, klinkt het.

Toerisme Vlaanderen is de instantie die aan reisbureaus, campings en hotels exploitatievergunningen verleent. In de 27 dossiers waarvan sprake was de meest voorkomende situatie dat bedrijven die ooit in orde waren en dus een vergunning hadden gekregen, niet meer in orde bleken te zijn. Nadat hun vergunning was ingetrokken, werd vastgesteld dat ze de uitbating toch voortzetten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud