Toeristen op Rhodos geëvacueerd na bosbranden

Op het door branden geteisterde Griekse eiland Rhodos is de brandweer erin geslaagd het vuur deels onder controle te krijgen. Wel moesten toeristen geëvacueerd worden uit drie hotels nabij Lardos. Ook de Belgische touroperators hebben vakantiegangers uit voorzorg overgeplaatst naar andere hotels.

"De situatie is een beetje beter, maar het blijft zeer gevaarlijk. We zetten momenteel verscheidene vliegtuigen en helikopters in", zo verklaarde viceprefect Fotis Chatzidiakos op de Griekse radio. Chatzidiakos bevestigde dat er vrijdagavond toeristen werden geëvacueerd uit drie hotels nabij Lardos. "De wind zorgde voor dikke rookwolken in deze regio. Sommige mensen hadden ademhalingsproblemen", zei hij.

Ook de Belgische touroperators Thomas Cook en Jetair hebben omwille van de brand al vakantiegangers uit voorzorg verplaatst naar andere hotels. Zo bracht Thomas Cook acht vakantiegangers uit het hotel Lindian Village (nabij Lardos) over naar een ander hotel. "Een echte bedreiging was er niet, maar er was toch sprake van rookhinder en daarom hebben we beslist hen van hotel te laten veranderen", legt Claude Pérignon van Thomas Cook uit. Ook Jetair besliste de toeristen in de hotels in het zuiden en zuidoosten van Rhodos te verplaatsen. Beide touroperators volgen de situatie naar eigen zeggen op de voet.

Intussen heeft het gerecht op Rhodos een 61-jarige man uit Laerma veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van 15.000 euro wegens opzettelijke brandstichting. De man probeerde dinsdag op zijn akker kreupelhout te verbranden en veroorzaakte zo de brand. Volgens schattingen van de lokale autoriteiten is reeds 6.000 hectare woud en landbouwgrond in de as gelegd.

(RBR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud