Tom Vandenkendelaere nieuwe voorzitter van JONGCD&V

De 28-jarige Tom Vandenkendelaere uit Roeselare is zaterdag verkozen als nieuwe nationale voorzitter van JONGCD&V met 51,77% van de stemmen. Hij haalde het nipt van de 24-jarige Sam Voeten uit Merksem. Vandenkendelaere gaat de jonge Christendemocraten van Vlaanderen de volgende twee jaar leiden in opvolging van Pieter Marechal.

Vandenkendelaere trok met zijn credo "Live up to the Challenge" de kaart van de vernieuwing binnen de beweging. "JONGCD&V zal een sleutelrol spelen op het inhoudelijk CD&V-Congres in 2013. De eerste opdracht wordt echter de opmaak van een duidelijke prioriteitenagenda op basis van dialoog met de lokale afdelingen", aldus de nieuwe voorzitter.

Vandenkendelaere krijgt een zevenkoppig nationaal bureau naast zich. Hun mandaat loopt over twee jaar.

De nieuwe JONGCD&V-voorzitter werkt op de FOD Buitenlandse Zaken, waar hij bevoegd is voor de landendesk Viƫtnam en voor de voorbereiding van de handelsmissie geleid door prins Filip. Hij is licentiaat vertaler Engels-Duits, behaalde een master internationale betrekkingen aan de universiteit van het Britse Kent en werkt aan een doctoraatsthesis over de Duits-Poolse relaties sinds 1992. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud