Advertentie

Tommelein is uitspraken rond Fortis-onderzoekscommissie beu

"Mensen die niet in de Fortis-onderzoekscommissie zitten, hebben niets te zeggen over het al of niet voortzetten van die commissie. Het is aan de commissie en de commissieleden zelf om daarover te beslissen". Dat zegt Open Vld-fractieleider en voorzitter van de Fortis-onderzoekscommissie Bart Tommelein.

Zaterdag deed Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) een oproep om de Fortis-onderzoekscommissie stop te zetten. Het debat rond de commissie is volgens hem een politiek spelletje geworden. Het is al langer bekend dat de Franstalige liberalen de activiteit van de onderzoekscommissie willen opschorten tot het gerechtelijk onderzoek is afgerond. Op een congres van cdH in Namen riepen voorzitster Joëlle Milquet en senator Francis Delpérée dan weer op de commissie te laten voortwerken, maar dan met nieuwe experts.

"De Decker is voorzitter van de Senaat en mevrouw Milquet maakt deel uit van de uitvoerende macht. Zij zitten niet in de commissie en beslissen dus niet over het al of niet voortzetten van de commissie", benadrukt Tommelein. De Open Vld'er zegt dat hij de "zenuwachtigheid" begrijpt, maar is het grondig beu dat iedereen "voorbarige verklaringen" aflegt over wat er met de commissie moet gebeuren. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud