Tongerse Kroningsfeesten lokken 100.000 toeschouwers

De eerste dag van de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten in Tongeren heeft zondag zowat 100.000 toeschouwers op de been gebracht. Naar aanleiding van de Maria-processie door het Tongerse centrum was de ring rond Tongeren volledig verkeersvrij gemaakt. Het Rode Kruis diende een aantal keren uit te rukken om mensen te verzorgen die onwel waren geworden door de hitte, zo vernam Belga van de lokale politie.

Aan de processie namen bijna 4.000 in originele klederdracht gehulde personen deel om de heilige maagd Maria op verschillende manieren uit te beelden, gaande van nederige dienares tot moeder en troosteres tijdens de kruiswegontmoeting.

De Kroningsfeesten zijn dit jaar aan hun zeventiende editie toe. Na zondag volgen er nog ommegangen op dinsdag, vrijdag en opnieuw zondag. Na elke ommegang vindt 's avonds op de Grote Markt in Tongeren ook een groots opgezet avondspel plaats.

De ordediensten en Rode Kruis-medewerkers waren massaal aanwezig. Er deden zich geen incidenten voor, behalve sporadische tussenkomsten voor mensen die onwel waren geworden door de hitte, luidde het bij de politie. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud