Top Belgocontrol kraakt audit KPMG

De toplui van Belgocontrol, CEO Jean-Claude Tintin en voorzitter Charles-Louis d'Arenberg, hebben dinsdag in de Kamercommissie Infrastructuur de externe audit van KPMG over hun bedrijf gekraakt. De audit was een initiatief van Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) en was bijzonder kritisch voor het bedrijf dat instaat voor de veiligheid van het vliegverkeer in ons land.

Tintin en d'Arenberg hadden dinsdag zowel kritiek op de werkwijze als op de inhoud van de audit. "Ik zou dat zelfs geen audit noemen, over de representativiteit van de ondervraagden tast men in het duister en we konden geen commentaar geven op de fouten in het document", aldus de CEO. "Schouppe heeft ook nooit met ons gediscussieerd over dit werkstuk".

Voorzitter d'Arenberg wees op het feit dat de audit op geen enkel moment de nadruk legt op het meest prangende probleem van het bedrijf: de gebrekkige financiering. Ook hij hekelt het gebrek aan terugkoppeling. "De audit werd pas maanden later aan de raad van bestuur van Belgocontrol overgemaakt, waarbij geen vragen mochten gesteld worden".

KPMG had zijn audit dinsdagvoormiddag aan de Kamerleden voorgesteld, maar ook die mochten geen vragen stellen. De commissieleden hadden wel heel wat kritische vragen voor de top van Belgocontrol.

Tintin en d'Arenberg vielen het KPMG-document ook aan op zijn inhoud. "Men heeft de wet rond de samenstelling van de raad van bestuur en het directiecomité niet gelezen (...) Men doet aanbevelingen die niet stroken met de realiteit, bijvoorbeeld rond het Europees luchtruim". (VDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud