Topman gokbedrijf Unibet aangehouden op Schiphol

De directeur van onlinegokbedrijf Unibet, Petter Nylander, is maandag op Schiphol aangehouden. Dat meldt Unibet dinsdag. De man werd door de marechaussee opgepakt, nadat hij had ingecheckt voor een vlucht naar het Verenigd Koninkrijk. Een woordvoerder van het openbaar ministerie verklaarde dat Nylander op verzoek van de Franse autoriteiten is aangehouden.

Volgens de woordvoerder zou Unibet een inbreuk gepleegd hebben op de Franse gokwetgeving. Nylander zat dinsdag nog vast en het is niet geweten wanneer hij wordt voorgeleid.

Unibet ligt ook in Nederland onder vuur, omdat de overheid de onlinekansspelen van Unibet als illegaal beschouwt. In Nederland mag alleen gegokt worden bij door de overheid aangewezen monopolisten als De Lotto en Holland Casino.

In België diende de Nationale Loterij eind 2006 een klacht in tegen Unibet.com, dat via een webiste de mogelijkheid biedt te gokken op sportwedstrijden en andere evenementen. Weddenschappen via het internet zijn bij wet verboden in België.

Unibet meent dat Nederland en Frankrijk ingaan tegen de Europese wetgeving. De plaatsvervangend directeur gaf aan dat de arrestatie van Nylander onaanvaardbaar is. Het bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk, Malta en Italië wel vergunningen om kansspelen op internet aan te bieden. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud