Advertentie

Totaalverbod alcohol onder zestien komt er

Er komt dan toch een totaalverbod op de verkoop van alcohol aan jongeren onder de zestien jaar. Dat heeft de federale minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) beslist. Na de horecazaken mogen vanaf volgend jaar ook warenhuizen en nachtwinkels geen alcohol meer verkopen aan min-zestienjarigen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag.

Het verbod staat in een gezondheidswet die binnenkort aan de ministerraad wordt voorgelegd en vanaf 2010 moet ingaan. De maatregel maakt een einde aan heel wat onduidelijkheid. Zo mogen café-uitbaters al langer geen bier of wijn schenken aan min-zestienjarigen, maar konden die laatsten wel ongestoord bier of wijn kopen in een handelszaak.

In de nieuwe wet wordt het ook verboden om gratis alcoholische dranken aan jongeren onder de 16 uit te delen op sportieve of culturele evenementen, zoals festivals, en in horecazaken.

Winkeliers die het verbod overtreden, kunnen een administratieve boete krijgen die in dezelfde lijn zal liggen als die voor overtredingen op de tabakswet: 130 tot 1.500 euro. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud