Touring deed 40 procent meer medische interventies in juli

De reisbijstandscentrale van Touring heeft in juli 21.200 oproepen gekregen van Belgen met een probleem in het buitenland. Dat zijn er 4 procent meer dan in juli 2007. Het totaal aantal medische interventies in het buitenland is met 40 procent gestegen, het aantal technische interventies met 6 procent. Dat meldt de mobiliteitsorganisatie vrijdag.

Bijna de helft van de technische en medische interventies gebeurde in Frankrijk.

"Zeer opvallend is echter de stijging van medische interventies in de Balkan-landen met bijna 45 procent. Verklaring daarvoor is dat veel meer Belgen naar die landen zijn gereisd wegens een goedkoper verblijf en goedkopere brandstof dan in de andere Europese landen", aldus Touring.

Om diezelfde reden is volgens de organisatie het aantal medische interventies in de niet-Europese landen licht gedaald, met uitzondering van Tunesië (+60 procent meer dossiers).

Het aantal gerepatrieerde overledenen is opvallend gestegen. Vorig jaar bracht Touring tijdens de hele zomervakantie 14 overledenen terug. Nu zijn er dat al 17, enkel voor de maand juli. Touring voorspelt een stijging van ongeveer 80 procent voor de hele zomervakantie. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud