Trein vertrekt opnieuw met open deur

Een trein is vrijdagavond vertrokken uit het station van Lier met een open deur. Dat meldt Het Nieuws op vtm en wordt bevestigd door de NMBS.

Het incident gebeurde op de spoorlijn tussen Herentals en Antwerpen. In het station van Lier vertrok de trein met een open deur. De treinbegeleidster die via de deur had moeten instappen, bleef achter op het perron.

Frieke Neyrinck, woordvoerster van de NMBS, zegt dat er een onderzoek loopt om na te gaan wat de oorzaak is van het incident. Gedacht wordt aan een technisch probleem, maar het onderzoek moet daar zekerheid over brengen. "We gaan met de betrokkenen spreken: de treinbestuurder, treinbegeleidster en dispatcher. Daarnaast wordt een technisch rapport opgesteld."

De NMBS zegt dat het spoorwegpersoneel direct reageerde en de treinbestuurder op de hoogte bracht. "Een stop in Boechout was de snelste en veiligste oplossing. Anders dan wat een getuige verklaarde op Het Nieuws, was de treinbestuurder al op de hoogte toen reizigers hem aanspraken."

Volgens vtm was het het vierde incident in enkele weken tijd. Zo toonde vtm een filmpje waarin een trein met open deur bleef voortrijden nadat een man aan de noodrem had getrokken. Neyrinck ontkent dat er een veiligheidsprobleem is. "Het incident van vrijdag had niets te maken met het gebruik van de noodrem en staat daar dus los van. De jongste weken is er een paar keer een trein met open deur vertrokken, maar dit blijft in het algemeen iets zeer uitzonderlijk." (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud