Treinongeval in station Dinant: NMBS onderzoekt andere vertrekprocedures

De NMBS benadrukt dat de huidige vertrekprocedure voor de treinen zijn efficiëntie al heeft bewezen. Intussen buigt een werkgroep zich over alle andere vertrekprocedures. "Elke procedure heeft zijn voor- en nadelen", zegt Frieke Neirynck van de NMBS.

Een treinbegeleider en een reiziger raakten zaterdagmiddag in het station van Dinant zwaargewond. De treinbegeleider had pas het vertreksignaal geactiveerd voor de machinist toen de andere man op de proppen kwam en nog op de trein wilde stappen. De twee belandden op de sporen. Het ongeval doet de discussie over de vertrekprocedure bij de treinen weer oplaaien.

Bij de NMBS onderzoekt een werkgroep welke andere vertrekprocedures soelaas zouden kunnen brengen. "De huidige procedure heeft zijn efficiëntie alvast bewezen. Maar elk systeem heeft zijn voor- en nadelen. Die moeten we tegen elkaar afwegen", aldus Neirynck.

In verband met het ongeval in Dinant wacht de NMBS intussen de resultaten van het onderzoek af alvorens conclusies te trekken. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud