Treinramp Halle: Brussels gerecht wacht nog met verhoor treinbestuurder

De 31-jarige treinbestuurder die de treinramp in Buizingen, bij Halle, heeft overleefd, is nog niet ondervraagd door het Brusselse gerecht en dat zal ook niet onmiddellijk gebeuren. Dat heeft Geneviève Seressia, de woordvoerster van het Brusselse parket donderdag meegedeeld. Het gerecht wacht tot de technische vaststellingen gebeurd zijn en de man wat aan de beterhand is, alvorens hem aan een grondig verhoor te onderwerpen.

"Het heeft weinig zin hem nu al volledig te verhoren", zegt de parketwoordvoerster. "Voor het onderzoek is het interessanter om eerst de technische vaststellingen te doen zodat we hem daarmee tijdens het verhoor kunnen confronteren. Bovendien is het nog niet mogelijk om nu al een een grondig verhoor af te nemen. Enkele speurders zijn hem gaan opzoeken in het ziekenhuis en hebben kort met hem kunnen praten maar hij was duidelijk nog niet in staat een dergelijk verhoor te ondergaan."

De bestuurder heeft tijdens dat bezoek geen enkele verklaring afgelegd over de oorzaak van het ongeval en heeft dus ook tegenover de politie niets gezegd over een rood licht dat hij al of niet zou gezien of genegeerd hebben. Onder meer de kranten De Morgen en Het Nieuwsblad meldden donderdagochtend dat de bestuurder zou verklaard hebben dat het licht voor hem op groen stond maar daarop wil het Brusselse parket niet reageren. (COR 230)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud