Treinramp Halle: overlevende treinbestuurder nog niet ondervraagd

De treinbestuurder die de ramp in Buizingen, bij Halle, overleefd heeft, is door het Brusselse gerecht nog niet kunnen ondervraagd worden. Dat meldt het Brusselse parket. Dinsdag had een Franse televisiezender aangekondigd dat de man wel ondervraagd was en dat hij ontkende dat hij door een rood licht was gereden. Dat bericht wordt door het Brusselse parket tegengesproken.

Over de identificatie van de overleden slachtoffers had het Brusselse parket geen nieuws. Wel wordt er steeds meer rekening mee gehouden dat er nog een 19de dodelijk slachtoffer is. "Er zijn immers 19 families die melden dat één van hen niet is thuisgekomen en die vermoeden dat hij of zij op één van de betrokken treinen zat", zegt Jos Colpin, woordvoerder van het Brusselse parket.

Het lichaam van die persoon zou dan onder de wrakstukken liggen die nog op de plaats van de ramp staan. Afgelopen nacht zijn al de onbeschadigde rijtuigen weggehaald en woensdagochtend zou begonnen worden met het takelen van de beschadigde stellen. Dat werk heeft vertraging opgelopen omdat eerst de kabels boven de wrakken moeten verwijderd worden. Dat zou de hele dag duren waardoor pas donderdagochtend een aanvang kan genomen worden met het bergen van de wrakken. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud