Treinramp Wetteren: NMBS geeft getroffen abonnees Leisure Passes

Vanaf zaterdag 29 juni zullen er opnieuw treinen rijden op de plaats van de treinramp tussen Schellebelle en Wetteren. Dat bevestigen spoorwegnetbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS vandaag in een gezamenlijk persbericht. De NMBS biedt als compensatie aan alle betrokken abonnees twee Leisure Passes aan.

Eerder werd nog 1 juli als datum voor de hervatting van het treinverkeer op de getroffen lijn naar voor geschoven, maar door de vlotte herstellingswerken zal het treinverkeer iets eerder hervat kunnen worden.

De ontsporing van een goederentrein op zaterdagochtend 4 mei blokkeerde het verkeer op de lijnen 50 en 53. De ploegen van NMBS en Infrabel hebben een alternatieve treindienst opgezet, en een busdienst tussen bepaalde stations. Vanaf 27 mei werd al een deel van het treinverkeer heropgestart.

Aanvankelijk zal er nog een tijdelijke snelheidsbeperking van 40 km/u zijn over een afstand van 350 meter waar de spoorinfrastructuur volledig werd vernieuwd. Dit zal voor de reizigers één tot twee minuten extra reistijd betekenen. Tijdens de nacht in de periode 8-12 juli zullen op deze plaats wel werken plaatsvinden, waardoor twee treinen 's avonds worden vervangen door bussen. Vanaf vrijdagochtend 12 juli zal al het treinverkeer dan opnieuw volledig normaal verlopen.

De NMBS heeft beslist om aan de getroffen abonnees twee Leisure Passes aan te bieden, dat zijn vrijbiljetten voor eerste of tweede klasse in functie van de treinkaart. Aan de hand van deze biljetten kan de reiziger op het hele net een dag reizen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud