Advertentie

Tuibrug over de Gentse Ringvaart geschoven

In Gent is zaterdagavond met succes de nieuwe tuibrug over de ringvaart geschoven. Met de brug wordt een belangrijke stap gezet naar het sluiten van de R4, de ring rond Gent. Het gevaarte van 3.500 ton werd centimeter per centimeter vooruit gerold over de vaart.

In mei 2012 startte de aannemer met de bouw van de brug. Het gaat om een tuibrug of kabelbrug waarbij het brugdek via kabels opgehangen wordt aan een pyloon. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, werd de brug eerst gebouwd naast de rijweg en het water. Midden maart 2013 werd de 40 meter hoge pyloon succesvol over de brug gehesen en aan de liggers van het brugdek gemonteerd.

Zaterdag werd vervolgens de brug op zijn plaats geschoven. Met behulp van platformwagens en schuifbanen werd het bouwwerk eerst tot aan de rand van het water geschoven. Vervolgens werd het gevaarte op een drijvend ponton gereden, dat al varend, tegen een snelheid van 10 meter per uur, de brug over de Ringvaart transporteerde.

De kabelbrug maakt deel uit van de nieuwe R4-verbinding tussen Zwijnaarde en Merelbeke. Ze vormt de verbinding tussen twee rotondes op beide oevers van de Ringvaart ter hoogte van de Ghelamco Arena, het nieuwe stadion van voetbalclub AA Gent. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud