Turkse familie uit Meulebeke blijft wachten op vrijgave lijken van vermoorde broers

Een Turkse familie uit Meulebeke wordt stilaan wanhopig omdat de stoffelijke overschotten van de vermoorde broers Suleyman en Ugur Aygün bijna 500 dagen na de feiten nog altijd niet mogen worden begraven in hun thuisland. De onderzoeksrechter in Kortrijk weigert daarvoor toestemming te geven, omdat hij vreest dat een eventuele opgraving van de lijken moeilijk of zelfs onmogelijk zou worden. Turkse media berichtten gisteren over de zaak.

De broers, beiden dertigers, werden op zaterdag 18 september 2010 in de Vuilputstraat in Meulebeke in koelen bloede afgemaakt door hun landgenoot Mesut Ucar. Aanleiding was een vrouwenkwestie. Hoewel de dader een dag later al werd gevat, volledige bekentenissen aflegde en ook vlot meewerkte aan een reconstructie van de feiten, krijgt de familie Aygün van onderzoeksrechter Allegaert geen toelating om de broers in Turkije te begraven.

De onderzoeksrechter houdt er rekening mee dat op de stoffelijke overschotten in de loop van het onderzoek nog bijkomend autopsieonderzoek moet worden uitgevoerd. Hij vreest dat een opgraving moeilijk of onmogelijk wordt als de broers in hun thuisland begraven worden voor de zaak is afgewikkeld.

De onderzoeksrechter geeft wel de toestemming om de broers een eventueel voorlopige rustplaats te geven op een moslimbegraafplaats in ons land. De familie Aygün neemt daar echter geen vrede mee en putte alle mogelijke juridische middelen uit om een vrijgave van de stoffelijke overschotten te bekomen, maar zonder resultaat. Daardoor liggen de lijken van de vermoorde broers nu al bijna 500 dagen in een koelcel bij een Meulebeekse begrafenisondernemer. De familie is stilaan wanhopig. Niet alleen kennen ze geen mentale rust, ook de advocatenkosten en de factuur van de begrafenisondernemer beginnen flink op te lopen. Het assisenproces tegen Mesut Ucar zal vermoedelijk pas in 2013 plaatsvinden. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud