Turtelboom wil in Brussels justitiepaleis verzamelplaats voor 150 arrestanten

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom wil binnen het Brusselse justitiepaleis een verzamelplaats inrichten waar 150 gearresteerden kunnen worden ondergebracht. Dat heeft ze woensdag in de bevoegde Kamercommissie gezegd.

Het gaat om een van de voorstellen die komen uit het overleg dat de minister na de rellen in Molenbeek heeft gepleegd met alle betrokken diensten bij politie en justitie.

Turtelboom kondigde vorige vrijdag al aan dat de operationele politiereserve in de hoofdstad met vijftig goed getrainde mensen wordt versterkt. De creatie van een verzamelplaats voor massale arrestaties in het Brusselse justitiepaleis is een tweede voorstel waaraan nu wordt gewerkt, luidt het.

Voorts pleit de Open Vld-minister voor een intensievere aanpak van specifieke criminaliteit zoals drugs en autozwendel in probleemwijken. Bedoeling is dat hierrond zichtbare acties worden gevoerd die een onmiddellijke impact hebben op harde kernen binnen die wijken.

Ander aandachtspunt is een snellere opvolging van de feiten door het parket. In dat verband maakte Turtelboom nog eens duidelijk voor de invoering van snelrecht te zijn. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud