Advertentie

Turtelboom wil kwetsbare vluchtelingen helpen

Minister van Asiel en Migratie Annemie Turtelboom (Open Vld) wil dat België meewerkt aan het Europees programma om kwetsbare Iraakse vluchtelingen uit Syrische vluchtelingenkampen op te vangen in België. Dat schrijven De Standaard en Le Soir woensdag.

Verscheidene Europese landen, onder meer Nederland, Duitsland en Frankrijk, hebben nu al programma's waarbij ze vrijwillig beperkte groepen vluchtelingen overvliegen om hen in eigen land een nieuw leven te geven. Doorgaans gaat het om erg kwetsbare groepen die vaak al lang vast zitten in de kampen. Terugkeren naar hun land van herkomst is voor hen onmogelijk, zich integreren in het land waar ze naartoe zijn gevlucht is dat evenzeer. Anders dan andere vluchtelingen zijn ze niet in staat om op eigen houtje betere oorden op te zoeken.

Minister Turtelboom stelt voor dat ook België gaat deelnemen aan die resettlement- of hervestigingsprogramma's. De Europese Commissie stelt fondsen ter beschikking om de landen die vluchtelingen aanvaarden, te ondersteunen. Het gaat dan om vluchtelingen die ziek zijn of gefolterd, die behoren tot een religieuze minderheid, vrouwen in risicogroepen of alleenstaande vrouwen met kinderen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud