Twaalf mensen opgepakt na rellen Anderlecht

Het parket heeft donderdagochtend veertien huiszoekingen uitgevoerd in Brussel, Anderlecht, Charleroi en Gembloers (Namen) naar aanleiding van de rellen in mei in Anderlecht. Twaalf mensen, waaronder een minderjarige werden opgepakt, zo meldt het parket.

De rellen braken uit na de finale van de Beker van Belgiƫ voetbal. Anderlecht versloeg op de Heizel AA Gent in de finale met 3-2. Voetbalsupporters raakten in Anderlecht slaags met jonge allochtonen uit verschillende Brusselse gemeenten.

De opgepakten maken deel uit van de supporterskernen van de eersteklassers Anderlecht en Charleroi. De twaalf worden momenteel verhoord door de politie van de zone Brussel Zuid. Binnen de 24 uur zouden ze voor onderzoeksrechter Patrick De Coster voorgeleid moeten worden.

In geval van veroordeling en als de initiƫle aanklachten behouden blijven, riskeren de opgepakte supporters straffen van 5 tot 10 jaar cel, aldus een parketwoordvoerder.

Volgens het parket werden de supporters nu pas opgepakt omdat eerst de videobeelden van de rellen nauwkeurig ontleed werden. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud