Twaalf onderhandelaars communautaire dialoog zijn bekend

De PS vaardigt ondervoorzitter Philippe Moureaux en Waals Economieminister Jean-Claude Marcourt af voor de communautaire dialoog die woensdag van start gaat. De twee namen raakten al bekend, maar het partijbureau moest de beslissing nog formaliseren.

De namen van de twaalf politici die woensdag in het Paleis der Academiën de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap op gang trekken, zijn ondertussen bekend. Voor Vlaanderen gaat het naast Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) ook over de twee viceministers-presidenten Dirk Van Mechelen (Open Vld) en Frank Vandenbroucke (sp.a), de Vlaamse ministers Steven Vanackere (CD&V) en Bert Anciaux (Vl.Pro) en Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld).

De Franstaligen sturen naast Moureaux en Marcourt, FDF-voorzitter Olivier Maingain, Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR), Waals viceminister-president André Antoine (cdH) en senator Marcel Cheron (Ecolo).

Bij de PS viel dinsdag nog te horen dat Marcourt zal worden vervangen door Begrotingsminister Michel Daerden wanneer financiële kwesties op tafel liggen. Bij de Franstalige liberalen is dan weer afgesproken dat nauw zal worden samengewerkt met partijwoordvoerder Pierre-Yves Jeholet en met de fractieleiders uit de verschillende parlementen.

Bedoeling is ook dat Armand De Decker samen met Kris Peeters de dialoog zal voorzitten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud