Twaalfjarige verdachte in dossier Priscilla Sergeant in beroep tegen verdere plaatsing

J., de twaalfjarige verdachte in het dossier rond de dood van Priscilla Sergeant, heeft beroep aangetekend tegen zijn verdere plaatsing in de gesloten jeugdinstelling van Ruiselede. Dat heeft Belga vernomen van zijn advocaat, meester Siegfried De Mulder. De andere minderjarige verdachte, de 16-jarige A., is dan weer niet in beroep gegaan tegen zijn verdere plaatsing. Dat meldt zijn advocaat, meester Alain Boyaert.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 12-jarige J. en de 16-jarige A. Die zouden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest hebben in de woning van D.V. en zouden nadien het lijk verborgen hebben. De drie werden allemaal in verdenking gesteld voor doodslag. D.V. werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst, A. eerst in Everberg en vervolgens in Mol, en J. in Ruiselede.

Donderdag besliste de Brusselse jeugdrechtbank dat J. nog drie maanden langer in Ruiselede moet blijven. J.'s advocaat is tegen die beslissing in beroep gegaan, waardoor de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep zich binnen de 14 dagen over zijn dossier moet buigen. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud