Twee agenten van politiezone Brussel-Zuid naar rechtbank verwezen

Twee politieagenten van de zone Brussel-Zuid moeten op 26 november voor de correctionele rechtbank verschijnen voor het toebrengen van slagen en verwondingen. De tenlastelegging kreeg als verzwarende omstandigheid dat de slachtoffers gedetineerden van de gevangenis van Vorst zijn. Dat heeft het parket van Brussel bekendgemaakt, dat daarmee berichtgeving van La Dernière Heure bevestigt.

De beschuldigde politieagenten hadden op 22 september en op 30 oktober 2009 de bewaking van stakende cipiers overgenomen in de gevangenis van Vorst.

Na een klacht van de toezichtscommissie van de gevangenis Vorst-Berkendael over wangedragingen van politieagenten, opende het parket van Brussel zes dossiers tegen negen politiemensen.

Vier van de zes dossiers werden door de raadkamer zonder gevolg geklasseerd, aldus het parket. Een vijfde dossier werd door het parket geklasseerd. Het laatste dossier had betrekking op de twee politieagenten. Zij zijn naar de correctionele rechtbank doorverwezen. De zaak, voor slagen en verwondingen in de nacht van 22 september 2009, wordt in november door de strafrechter behandeld. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud