Twee betrokkenen busincident in gesloten instelling geplaatst

De jeugdrechter heeft maandag in Antwerpen twee jongeren die betrokken waren bij het busincident van vorige week donderdag in Antwerpen in een gesloten instelling geplaatst. Dat meldt het parket van Antwerpen. Vier anderen die door de politie werden opgepakt, kregen geen straf opgelegd omdat ze slechts onrechtstreeks te maken hadden met het voorval waarbij een buschauffeur van De Lijn rake klappen kreeg op het Antwerpse Astridplein.

Een 52-jarige buschauffeur werd belaagd via het raam van zijn stuurcabine. Eén van de twee aanvallers trok het raampje open en gaf de man een slag op de linkerslaap. De chauffeur verloor het bewustzijn en werd met een hersenschudding naar het ziekenhuis gevoerd.

De cel jongerencriminaliteit van de Antwerpse politie kon onder meer aan de hand van beeldmateriaal van bewakingscamera's een groepje van zes jongeren tussen 16 en 17 jaar uit Deurne en Borgerhout identificeren dat aan het Astridplein rondhing. Slechts twee van hen begaven zich naar de bus op het kruispunt met de Gemeentestraat. Vier jongeren werden zaterdag opgepakt, twee anderen zondag.

Volgens het parket werken de jongeren zeer beperkt mee aan het onderzoek. De reden waarom de buschauffeur geslagen werd, is nog niet duidelijk. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud