Twee doden en veertien gewonden geteld

Na het treinongeval in Wetteren zijn twee doden geteld en veertien omwonenden misselijk naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt gouverneur Jan Briers. Hij laat onderzoeken of de feiten verband houden met de treinramp.

Omwille van het ontploffingsgevaar werd in eerste instantie een perimeter van 500 meter rond het ongeval uitgezet. Bewoners binnen deze perimeter moesten hun huizen verlaten. In een tweede perimeter van een kilometer kregen de mensen de raad om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Het is in die perimeter dat volgens gouverneur Briers veertien gewonden en twee doden vielen. Een van de slachtoffers maakt deel uit van een gezin van vijf personen, die allemaal werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Gouverneur Briers benadrukt dat bij de andere vier leden van het gezin geen toxische waarden zijn gemeten. De gouverneur meent dan ook dat er nog geen oorzakelijk verband kan gesteld worden tussen de ramp en het overlijden of de misselijkheid.

Mogelijk zorgde het spoelen van de riolen voor een opstoot van het gas. Zo werden vijf extra straten in het centrum van Wetteren geëvacueerd. Ook de evacuatie van de rusthuizen werd voorbereid, maar volgens Briers is dit niet meer aan de orde. Door het spoelen van de rioleringen zijn volgens Briers de toxische waarden in de riolen wel herleid tot nul.

Op de vraag wanneer de wagons volledig zullen zijn geblust, moet de gouverneur voorlopig het antwoord schuldig blijven. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud