Tweeëntwintig arrestaties bij rellen tussen Beerschotfans en jongeren

Rond het stadion van voetbalclub Beerschot AC is het zaterdagavond na de wedstrijd tegen Lokeren tot rellen gekomen tussen een aantal Beerschotsupporters en plaatselijke jongeren. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen zondag. In totaal werden 22 personen bestuurlijk aangehouden. Toen de rust was weergekeerd, werden zij allen geleidelijk aan weer vrijgelaten.

Omstreeks 0.20 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten werd in de omgeving van het stadion. Het ging om een confrontatie tussen voetbalfans en een groep allochtone jongeren uit de buurt. Met de hulp van de dienst Diversiteit en de Voetbalcel konden de gemoederen worden bedaard. Vier personen werden wel bestuurlijk aangehouden.

Wat later bleek dat een harde kern van Beerschotsupporters de confrontatie met de jongeren én de politie bleef opzoeken. De hooligans gooiden onder meer met glazen naar de politie. Rond 3 uur werd dan ook besloten die groep af te zonderen ter hoogte van een supporterscafé. In totaal werden nog eens achttien personen opgepakt en bestuurlijk aangehouden voor de duur van de rellen.

Tegen 4 uur keerde de rust aan het Kiel terug. Vanaf 6.30 uur werden alle gearresteerden met mondjesmaat weer vrijgelaten.

De wedstrijd van zaterdagavond was voor Beerschot de eerste van het nieuwe voetbalseizoen in eerste klasse. Lokeren won met 2-4. Of de uitslag mee de aanleiding vormde voor de incidenten later op de avond is niet duidelijk. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud