Tweehonderd passagiers van SN Brussels Airlines zitten vast in Dakar

Tweehonderd passagiers van SN Brussels Airlines zijn gestrand in de Senegalese hoofdstad Dakar. Hun vliegtuig dat woensdag had moeten vertrekken naar Brussel, bleef wegens technische redenen aan de grond. Volgens woordvoerder Geert Sciot zijn de noodzakelijke wisselstukken vanuit Brussel onderweg en zal het vliegtuig donderdagavond opnieuw in orde zijn.

Het gaat om een vliegtuig type Airbus 330 dat volgens de woordvoerder zo'n twaalf jaar oud is. "Helemaal niet oud dus", aldus Sciot.

De wisselstukken en een team technici zijn vanuit Brussel vertrokken naar Senegal en zullen donderdagnamiddag aankomen op de luchthaven in Dakar. "De vervangingen zullen zo'n twee uur in beslag nemen. Sneller lukt echt niet. De omstandigheden op Afrikaanse luchthavens zijn niet te vergelijken met die op bijvoorbeeld Europese luchthavens en het werk verloopt dus iets moeilijker", aldus Sciot. Andere oplossingen waren volgens hem niet mogelijk. Hij vermoedt dat het vliegtuig met een vertraging van bijna 24 uur zal landen in Brussel.

De tweehonderd passagiers, van wie het leeuwendeel niet de Belgische nationaliteit heeft, werden woensdag opgevangen in hotels of konden naar huis terugkeren. Er werden ook maaltijden voorzien. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud