Advertentie
Advertentie

Twintig camera's flitsen langs autosnelwegen in Vlaanderen

Momenteel staan er twintig actieve digitale snelheidscamera's langs Vlaamse autosnelwegen en later komen er nog twintig camera's bij op andere locaties naast autosnelwegen in Vlaanderen. Dat blijkt woensdag uit een antwoord van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Wanneer de camera's op de nieuwe locaties precies actief zijn, is nog niet duidelijk.

Op de nieuwe locaties kunnen zowel digitale als analoge toestellen gebruikt worden. Voordeel van het gebruik van die digitale camera's is dat ze vanop afstand aangepast kunnen worden. Zo is het mogelijk om bij smogalarm de camera's aan te passen aan de maximum toegelaten snelheid van dat ogenblik.

Crevits maakte ook bekend dat er in de loop van de maand maart aankondigingsborden worden geplaatst voor de snelheidscamera's op autosnelwegen. Voor de nieuwe locaties zullen de borden gelijktijdig met de onbemande camera's geĆÆnstalleerd worden. Crevits vindt die aankondigingsborden belangrijk "omdat het de bedoeling is om automobilisten te sensibiliseren om de opgelegde snelheidsbeperkingen om veiligheidsredenen te respecteren". Op die manier tracht de minister het aantal ongevallen terug te dringen. De locaties werden bovendien gekozen op basis van ongevallencijfers. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud