"Uitbreiding Veloproject financieren met reclame"

Aan Het Steen in Antwerpen heeft de lokale afdeling van N-VA donderdag het nieuwe 'fietsplan' van de partij voor de stad voorgesteld. Hoewel Antwerpen dit jaar verkozen werd tot fietsstad van Vlaanderen, kan het volgens N-VA nog heel wat beter. De partij pleit voor fietsstraten langsheen drukke autowegen en voor het wegwerken van ontbrekende schakels en conflictpunten met auto's en voetgangers.

Het uiterst succesvolle Veloproject wordt sowieso in de binnenstad al uitgebreid in de lente van volgend jaar, waardoor het aantal abonnees - dat nu aan het maximum van 20.000 zit - zal kunnen verdubbelen. Nadien moet nog een uitbreiding volgen naar de districten. De financiering daarvan zou gebeuren door reclame toe te laten aan de Velostations of op de fietsen zelf.

"In vergelijking met andere Vlaamse steden ligt het fietsgebruik in Antwerpen al erg hoog", zegt Ludo Van Campenhout, Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling en vierde op de N-VA-lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Toch moet er nog heel wat gebeuren. Er is bijvoorbeeld een grote nood aan fietsparkings, die mede kan verholpen worden door bewaakte fietsstallingen te plaatsen in winkelstraten zoals in Nederland al gebeurt."

In de binnenstad wil N-VA het de fietser makkelijker maken door conflictpunten met auto's en voetgangers weg te werken, maar ook door op bepaalde plaatsen verkeerslichten weg te nemen. Aangezien het hele gebied tussen Leien en Scheldekaaien toch zone 30 is geworden, moet dat volgens de partij op een veilige manier kunnen. (JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud