Uitdaging om staatshervorming uit te leggen tegen verkiezingen van 2014

Omdat de burger tegen de verkiezingen van 2014 nog niet alle veranderingen van de zesde staatshervorming zal voelen, wordt het een uitdaging voor de acht partijen van de "communautaire meerderheid" om die staatshervorming te verdedigen tegenover de N-VA. Dat stelde minister-president van de Duitstalige gemeenschap, Karl-Heinz Lambertz (PS), vandaag op de RTBF.

Lambertz erkende dat er nog weinig tijd overblijft, aangezien een groot deel van de staatshervorming, de bevoegdheidsoverdrachten en de financieringswet, nog moet worden uitgewerkt.

Daartegenover staat volgens de minister-president N-VA-voorzitter Bart De Wever "die iedereen op basis van zijn verkiezingssuccessen iedereen wil meesleuren in een bijkomende staatshervorming. Het is niet zo dat we tot solide resultaten komen".

Lambertz wijst erop dat door de tijd die nodig is om de staatshervorming uit te voeren de bevolking niet alle veranderingen zal voelen tegen de verkiezingen van 2014. "We staan dus voor een grote uitdaging inzake communicatie om duidelijk te maken dat de hervorming ervoor zorgt dat we beter kunnen samenleven in een België dat gekenmerkt wordt door grote spanningen".

Karl-Heinz Lambertz zei nog te betreuren dat hij premier Elio Di Rupo niet kan ontvangen op deze Feestdag van de Duitstalige gemeenschap, die traditioneel samenvalt met de Koningsdag. Di Rupo is immers weerhouden door de begrotingsperikelen. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud