"Uitstel kilometerheffing bewijst gebrek aan daadkracht Vlaamse regering"

Open Vld, oppositiepartij op Vlaams niveau, heeft felle kritiek op de beslissing van de Vlaamse regering om de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens en het wegenvignet voor personenwagens uit te stellen. "Een zoveelste bewijs dat het deze Vlaamse regering daadkracht en doortastendheid ontbreekt", luidt het.

De kilometerheffing en het wegenvignet moeten ervoor zorgen dat ook buitenlandse chauffeurs betalen voor het gebruik van onze wegeninfrastructuur. De opbrenst ervan moet investeringen in wegen helpen financieren. De invoering ervan was eerst voorzien voor 2013, later voor 2014 en nu is er al sprake van 2016.

"Wanneer deze Vlaamse regering een groot dossier op het vlak van Mobiliteit en Openbare Werken moet realiseren kan je er gif op innemen dat het niet lukt. Bovenop het pakketje met de Noord-Zuid in Limburg, het optrekken van de kostendekkingsgraad bij De Lijn, het ReTiBo-project van De Lijn, ontbreken van middelen voor de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, het Masterplan Antwerpen, "krijgt deze stapel er ook de invoering van de kilometerheffing en het wegenvignet bij", foetert Open Vld-parlementslid Marino Keulen.

"In plaats van een regering te zijn die echt dingen realiseert of de al zo dikwijls beloofde verandering brengt, blijkt ze vooral uit te blinken in aankondigingspolitiek", zegt Open Vld-fractievoorzitter Sas van Rouveroij. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud