Unizo tevreden met "realistische keuzes" in Vlaamse begroting

Ondernemersorganisatie Unizo reageert maandag tevreden op de "realistische keuzes" in de Vlaamse begroting voor 2013. "Vooral met de keuze voor een begroting in evenwicht zonder bijkomende lasten op ondernemend Vlaanderen levert de Vlaamse regering een belangrijke voorwaarde voor relance", luidt het. Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen noemt dat positief, al mist het toch een "coherent ondernemersbeleid".

De Vlaamse regering heeft maandag de begroting voor 2013 voorgesteld. Dat de overheid vooral in eigen huis besparingen zoekt, noemt Unizo alvast "moedig". Ook het behoud van de investeringskredieten voor logistieke infrastructuur en innovatie juichen de ondernemers toe. "Zo blijft het pad naar 3 procent voor innovatie behouden", klinkt het.

Maar Unizo merkt ook op wat niet in de septemberverklaring van minister-president Kris Peeters was opgenomen, zoals de beloofde concrete afbakening van winkelgebieden en een investeringsfonds voor kernversterking. Topman Karel Van Eetvelt hoopt dan ook dat alsnog concrete engagementen kunnen genomen worden.

Het NSZ tot slot reageert eveneens tevreden op het evenwicht zonder extra lasten en de extra inspanningen op vlak van kinderopvang. Over "het ontbreken van maatregelen om het ondernemersklimaat in Vlaanderen te verstevigen" zijn de zelfstandigen dan weer minder te spreken. (KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud